vrijdag 28 november 2014

Deel 6: Voorbeelden Universele Basisprincipe

We are Human Beings, then why are we so focused on Doing?

Met andere woorden:

Wij zijn 99% bewustzijn, waarom focussen we ons zo op die 1% doel?


In deel 5 en 5a heb ik een stuk basis neergelegd, op een eenvoudige wijze beschreven. Je zou het ook kunnen zien als de binnenste stukjes van een grote legpuzzel. De meeste mensen beginnen een legpuzzel met de buitenkant door eerst de rand te leggen maar hier in ons geval gaan we vanuit een kern er dingen omheen bouwen. Ik leg de kern met de eerste paar stukjes er om heen waarna je zelf verder kan werken aan jou eigen puzzel. We moeten wel vanuit de kern, het midden, werken want niemand weet hoe groot jou en mijn puzzel zal worden. Het universum is oneindig, kent geen grenzen of beperkingen!

Of dit Universele basisprincipe nou werkelijk zo is, is niet relevant. Het kan je helpen te begrijpen waarom bepaalde dingen gebeuren zoals ze gebeuren en dat als je het van een ander perspectief gaat bekijken je een ander beeld gaat vormen. Al bouwende aan je eigen puzzel zul je dingen en zaken gaan herbezien. Een heel normaal proces. Je moet er eerst en misschien wel altijd in groeien en dan zal je inzicht veranderen.

Ik wil je met het volgen van mijn droom er toe bewegen zaken anders te gaan bekijken. Dingen die in je leven gebeuren of juist niet gebeuren, waardoor dat komt en hoe je er zelf iets aan kan doen. Want alleen jij kan jou leven een andere draai geven, nou ja de wending die jij zelf wilt. Dat wil ik op een open en vrijblijvende manier doen door te delen waar ik doorheen ga. Ik toon jullie mijn puzzel met de hoop jullie te inspireren je eigen puzzel te gaan maken.

Om het Universele basisprincipe duidelijk te maken heb ik een aantal voorbeelden beschreven hoe die te bekijken vanuit dat basisprincipe. Dit ter voorbereiding en ter verduidelijking bij het volgen van mijn droom.

Nog even heel kort het Universele basisprincipe:
Het hele universum bestaat uit energie, dit geldt voor alle universa.
Energie zijn atomen met sub atomen en "leegte"
Binnen een atoom is er 99% leegte die we verder Universeel Bewustzijn (Prana) noemen of het Gouden Vloeibare Licht
De sub atomen vormen het Doel en maken slechts 1% uit van het geheel
Alles in de universa bestaat uit energie/atomen en is via de 99% Universeel Bewustzijn of Gouden Vloeibare Licht met elkaar verbonden
Het Universele Bewustzijn bepaalt het Doel. 


Wij mensen bestaan dus ook uit 99% bewustzijn en maar 1% doel, net als de steen!! Ons bewustzijn is precies hetzelfde opgebouwd als die van een steen. Alleen bestaat ons lichaam uit veel meer groepen atomen en heeft veel meer bewustzijn/complexiteit/intelligentie dan die van een steen.

Omdat wij een relatief hoog bewustzijn/complexiteit/intelligentie bezitten, wij zijn immers naar de gelijkenis van God geschapen, zijn wij ook in staat om vanuit die 99% Bewustzijn de 1% Doel op te dragen/vorm te laten aannemen. Naar de gelijkenis van God in die zin dat wij alléén met onze denkkracht dingen kunnen creëren. Maar om dat te kunnen is het wel vereist dat je volledig overstapt naar die 99% bewustzijn.
Dat wordt bedoeld met bewustwording, dat je je aandacht verlegd van 1% Doel naar die 99% Bewustzijn, je gaat je realiseren wie en wat je werkelijk bent. Ben je je eenmaal bewust wie je werkelijk bent is die 1% doel peanuts om te bereiken. Kan je vanuit je bewustzijn alles vormgeven wat je wenst.

Wij zijn zo aangeleerd ons te richten op het doel, die 1% (we moeten immers overleven) dat we ons ermee zijn gaan vereenzelvigen. Dat we niet meer beter weten dan dat overleven ons doel is en als we dat goed doen mogen we er ook nog van genieten......
Velen van ons zijn die 99% bewustzijn helemaal kwijt. Sommige beweren dat naarmate je ouder wordt je je bewustzijn gaat ontwikkelen. Hoeveel meer kan je zaken omdraaien? Je bent je bewustzijn nooit kwijt, dat is onmogelijk maar het ligt rustig te sluimeren totdat jij het oppakt.


Waarom moet je naar binnen gaan? Om contact te maken met die 99% bewustzijn. In eerste instantie lijkt het leegte maar dat is niet zo. Je energetische hart is het coördinatiecentrum niet je hersenen, je verstand of je denken.

Zijn vs doen. Om in de terminologie te blijven moet je die 1% Doel loslaten om je met de 99% Bewustzijn te verbinden. Doel is bij velen vervangen door doen, dus je doen loslaten, je aandacht verleggen. Vanuit je bewustzijn draag je dan de 1% op om iets te vormen met een Doel. Je ego is dol op het controleren van jou via je doen, die 1%.

Verbonden zijn
Wij zijn dus niet afgescheiden van elkaar en alles om ons heen.....
Alles is energie en wordt op zijn plaats gehouden en is verbonden door het Gouden Vloeibare Licht.  Alle leegtes aan elkaar gevloeid. In feite baden wij door het Gouden Vloeibare Licht maar zijn wij zelf ook voor 99% het Gouden Vloeibare Licht en alles om ons heen is Gouden Vloeibare Licht

Communicatie via je hart
Het Universele Bewustzijn communiceert voornamelijk via gevoel. Je hart is het energetische centrum van jou bewustzijn. Via je energetische hart sta je in contact met jouw 99% bewustwording en met die 99% om je heen.

Denk met je hart
Dat verklaart waarom je beter met je hart kunt denken. Je hart communiceert en vormt dan een lijntje naar je hersenen die het voor jou omzetten. Waarom je eerst stil moet zijn is dat je ego ook een lijntje naar je hersenen heeft en die maakt veel meer lawaai.....(moet ook wel is maar 1%!)

Reageer op je gevoel
Woorden, gesproken en/of geschreven zijn een zéér beperkte vorm van communicatie. Ga maar na geen één taal heeft hetzelfde aantal woorden met dezelfde betekenis, 1 plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden en je gevoel kan je vaak niet verwoorden. Woorden vallen onder die 1% Doel/doen.
Daarom is het beter te gaan letten op je gevoel (99% bewustzijn) en daarnaar te handelen. Waarbij een goed/prettig gevoel betekent je bent op de juiste weg en een onprettig, een naar gevoel, vertelt je dat je het beter kunt mijden of aanpassen.
Probeer dus niet alle gevoelens onder woorden te brengen. Reageer er gewoon op. Ik weet niet of je het herkent maar ik heb vaak een bepaald gevoel (99%), ik weet wat het is maar kan het onmogelijk verklaren of vertellen/omschrijven (1%).

Gevoel Emotie
Even ter verduidelijking gevoelens zijn NIET hetzelfde als emoties!
Gevoelens zijn zacht, liefdevol en geduldig en komen voort uit je hart. Je hoeft er niets mee te doen.
Emoties en dan vooral de negatieve of zware komen heel snel op, met veel geweld en overstemmen alles. Ze beheersen ook je denken, vaak ongecontroleerd, repeterend denken. De negatieve of zware emoties komen vanuit je ego en voel je ter hoogte van je maagstreek, je zonnevlecht. Je moet..... nee het is beter die emoties te verwerken dan ze te onderdrukken en ze terug te stoppen in je lichaam. Terugstoppen/onderdrukken gaat energie blokkeren in je lichaam en daar wordt je op den duur ziek van.

Wat kan je hier nou allemaal mee?
Wanneer je de switch maakt van die 1% naar de 99% (van doel naar bewustzijn, van doen naar zijn) ben je in staat om vanuit volledig bewustzijn die 1% te sturen, binnenin je maar ook om je heen!

Met andere woorden ga je volledig in je ZIJN (99%) stelt het niet veel voor om die 1% een (nieuw) doel te geven.

Ik zit nu zelf volop in het proces richting die 99% van bewustzijn. Dus kan je stellen dat ik me aan het voorbereiden ben om aan het grote werk te beginnen......


Mind the Open Mind!

Groet Kc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten