maandag 24 november 2014

Deel 5: Waarom naar binnen gaan? Basisprincipe van het Universum

Waarom naar binnen gaan? De basisprincipes van het Universum

Wat ik probeer te verduidelijken is: Waarom moet je naar binnen kijken, luisteren, voelen. Wat is dat dan dat daar binnen zit? Wat kan ik er uiteindelijk mee?

Wanneer je dit basisprincipe begrijpt of aanneemt zul je de rest veel makkelijker oppakken.

Er zijn veel benamingen en synoniemen voor De Schepper, AldatIS, De Almachtige, Liefde, Licht, Universeel Bewustzijn, God, Allah, Gouden Vloeibare Licht, Prana, Ch'i etc., etc.,
Waarom zijn er zoveel benamingen? Omdat er niet één is die dekkend is, die kan weergeven wat het werkelijk inhoudt.

Laten we het zo formuleren: Er is een energie die àlles omvat. 

Op basis hiervan ga ik proberen uit te leggen hoe de basis van het universum in elkaar zit. Hoe wij daarin zitten en wat we daarmee kunnen. Voor zover mij bekend in mijn eigen bewoordingen onder begeleiding van mijn beste vriend en gids Max.

De wetenschap is druk bezig te onderzoeken wat er in de sub deeltjes van atomen zit. Ze ontdekken steeds meer want binnen een neutron zijn er quarks gevonden en binnen quarks.......
Echter zodra de wetenschap er een doel voor kan benoemen zullen ze altijd wat kleiners vinden. Het Universum kent geen grenzen niet in grootte en niet in "kleinte". Je kunt ieder deel halveren en dat deel weer halveren, en dat deel weer halveren enzovoorts. Zo kan je ook in de vergrotende trap denken. Zolang er maar een doel is, immers niets kan bestaan zonder een doel!

Maar wie bekommert zich om de leegte?


Kijk je binnen een atoom dan zie je vooral .......... leegte


Google maar eens leegte binnen een atoom dan kom je heel veel tegen. Laten we het er even op houden dat ca. 1% van een atoom bestaat uit een kern en elektronen en dus ongeveer 99% leegte is. Dit varieert per materie maar de variatie zit binnen de 1%.

Maar is die leegte wel leegte? Het is te makkelijk om iets wat je niet kent en niet kan waarnemen simpelweg te ontkennen en maar vacuüm of leegte te noemen. Dat is mijn mening.


Alles bestaat uit energie en dus uit atomen met sub atomen. Een steen, ijzer, water, gas, een planeet, de zon, een lichaam, een plant, een gedachte, een gevoel maar ook Engelen, Verrezen Meesters en je Hogere Zelf, je Ziel bestaan uit atomen. Héél veel atomen en dus heel veel Prana (leegte) en slechts 1% wat iets gaat vormen.

Indien je blijft vasthouden aan de leegte binnen atomen dan nog zouden wij leven in, en zijn we zelf 99% leegte! Is alles om ons heen 99% leegte! Is de planeet aarde 99% leegte.

Voor mij voelt dit niet juist, niet volledig.

Als we die leegte nou eens het Gouden Vloeibare Licht (GVL) of  Prana de Levensenergie noemen. 
Voor de eenvoud en leesbaarheid noem ik het verder Prana (leegte).

Energie/atomen zijn de bouwstenen van het Universum opgebouwd uit 99% Prana (leegte) en 1% wat iets gaat vormen.

Ik heb eerder gesteld dat: Er een energie is die àlles omvat. 

Laten we die àllesomvattende energie God, De Schepper, AldatIS, geef Het een eigen naam, noemen.  Voor de eenvoud en leesbaarheid wil ik die AldatIS noemen en omvat alles in het Universum. Is dus alle energie, alle atomen met sub atomen en Prana (leegte) bij elkaar.

AldatIS is dus 99% Prana (leegte) en 1% wat iets gaat vormen.


Er is dus altijd iets (àllesomvattende energie) en aangezien ca. 99% Prana (leegte) is, is alles met elkaar verbonden via de Prana (leegte). Ik heb Prana (leegte) eerder het Gouden Vloeibare Licht (GVL) genoemd. Wat met andere woorden zegt dat alle Prana (leegte) met elkaar samen vloeit. Alle Prana (leegte) samengevloeid tot één iets. Dat éne iets noemen we ook wel het Gouden Vloeibare Licht. Dus bestaat 99% van alle energie uit het Gouden Vloeibare Licht. Slechts een zeer klein deel 1% gaat iets vormen met een bepaald doel.

Waarom zien wij dit Gouden Vloeibare Licht niet? Omdat het 99% is van alles wat er is, zouden wij die 1% niet meer waar kunnen nemen. Zo is de onwaarneembare leegte ook weer een beetje verklaard.


Wat de Universele Principes ons vertellen is dat bewustzijn zich op atomair niveau afspeelt. Ieder atoom, ieder energie deeltje, heeft bewustzijn. De universele Principes vertellen ons ook dat alles binnen het Universum uit energie bestaat en een doel heeft......tot op atomair niveau.

Stel dat we zouden zeggen dat Prana het bewustzijn is (99% leegte) en die 1% wat iets gaat vormen, het doel?



En dat het Prana, het bewustzijn, is die "opdracht" geeft aan die 1% (de sub atomen) om een bepaalde trillingsfrequentie aan te nemen. Dat de "opdracht" het doel is voor die sub atomen, de opgedragen trillingsfrequentie dus het doel is. Dat het bewustzijn het doel formuleert.

Nou heeft 1 specifiek trillend atoom niet veel in te brengen, het is zo klein. Maar als je genoeg atomen bij elkaar brengt, allen met hetzelfde doel, dezelfde trillingsfrequentie, dan krijg je materie. Bijvoorbeeld die steen uit het plaatje. Dan heb je nog steeds 1% doel en 99% bewustzijn of Prana. Het is de 99% samengevloeide bewustzijn of Prana (leegte) het Gouden Vloeibare Licht die voor de 1% (sub atomen) het doel geeft de trillingsfrequentie van een steen aan te nemen.

Maar die steen die ligt ergens, op/in andere materie die 1% doel heeft en 99% bewustzijn (Prana, leegte). Die steen ligt in de open lucht, maar lucht is ook materie bestaand uit 1% doel en 99% bewustzijn (Prana, leegte). De lucht wordt door de planeet vastgehouden en alles wat op de planeet is wordt vastgehouden. Alles wordt bij elkaar gehouden en bestaat uit 99% bewustzijn (prana, leegte) en 1% sub atomen (doel). Dus ook wij mensen zijn 99% bewustzijn en 1% doel.

Zo vloeit alle bewustzijn (Prana, leegte) van de gehele planeet samen tot één geheel. De planeet bestaat binnen het zonnestelsel, ook hier geldt weer 99% bewustzijn en 1% doel of sub atomen. Dit kan je door trekken totdat het alles omvat. Alle Universa (want er  zijn er meerdere.....) Het bewustzijn wordt door de samenstellingen, het samenvloeien, steeds intelligenter.

Zo heb ik gesteld dat ALdatIS  alle energie, alle atomen omvat (en dus alles) en via de 99% bewustzijn (Prana, leegte) de 1% het doel opdraagt.

Met andere woorden dat het bewustzijn het doel bepaalt. Dat het bewustzijn dus 1 hele grote intelligente Gouden Vloeibare Licht bron is waarbinnen 1% doel zich afspeelt......  

Wij mensen bestaan dus ook uit 99% bewustzijn en maar 1% doel!! En ons bewustzijn is dus precies hetzelfde opgebouwd als die van een steen. Alleen bestaat ons bewustzijn uit veel meer atomen en dus meer bewustzijn/complexiteit/intelligentie dan die van een steen.

Dus AldatIS is het Universele bewustzijn het Gouden Vloeibare Licht en heeft giga super hoge intelligentie om alle 1% doelen op te dragen om alles in harmonie te laten fungeren.

In Deel 6 zal ik voorbeelden geven waardoor je het geheel gaat voelen/begrijpen.

Dan is de basis gelegd om zelf naar het begrip van het grotere plaatje te groeien.

Mijn ervaring is dat wanneer je weet hoe het Universum in elkaar zit, dit je wil, je enthousiasme en je doorzettingsvermogen zal versterken. Want groeien naar een hogere trillingsfrequentie gaat niet geheel zonder pijn. Het loslaten van angst=geblokkeerde energie gaat niet helemaal vanzelf maar hoe meer je je overgeeft aan die 99% bewustwording hoe vloeiender het zal gaan.

Groet Kc

Illustratie: 'Opening' van Mary van Heijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten